НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Лекар, преборил вируса: Наближава краят на COVID-19 кризата!

Наближава краят на глобалната COVID-19 криза и ваксинацията ще помогне за това. Това каза пред Нова медикът на първа линия във ВМА д-р Дончо Дончев. Той самият е бил заразен с вируса, но го е преборил.

„До Нова година се очаква да започне ваксинацията за тези, които искат да си я направят. Койот не иска, няма страшно. Достатъчно е ¼ от населението да се ваксинират и се разрежда възможността за разпространение на вируса.”, обясни той. По думите на лекаря, преборил вируса, няма втора вълна, тъй като вирусът не си е тръгвал, за да има такава. „Мислехме, че минава като вълна. Където се настани, този вирус, не отстъпва. Само противовирусен препарат или ваксина ще помогнат да се преборим.”, каза д-р Дончев.

По думите му здравната система ще издържи, тъй като вече натоварването не само в няколко болници.ВМА, Александровска и Пирогов са били на първа линия от началото и с месеците, които минаха здравната система се смаза. Голяма част от пациентите в реанимация вече са в страната. Системата започна да работи в цялата страна.”, посочи медикът.

Според него въпреки че лекарите в ковид отделенията са защитени с маски, следват инструкции, ползват дезинфекциозни средства,голяма част от тях се разболяват, заради физическата преумора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *