Лекар от Острова: Изключваме апаратите на болните от COVID-19

Лекар от Острова: Изключваме апаратите на болните от COVID-19

Казваме на близките, че изключване апаратите на болните им роднини от коронавирус по телефона. Това разказа британски реаниматор пред Би Би Си, пожелал анонимност, защото от лечебното заведение са й препоръчали да не разказват публично какво се случва вътре.

Най-трудното е да съобщаваме, че изключваме апаратите за обдишване на тежко болните по телефона, защото роднини не се допускат в болницата ни в град Мидлъндс.

В страната загиналите от новата зараза са над 4 хиляди, а заразените – над 47 хиляди.

Доктор Робъртс, чието име е измислено от медията, споделя, че няма достатъчно предпазни маски и костюми, както и апаратура за лекуване на тежко болните от COVID-19.

„Обикновено казваме, че ще правим всичко възможно, но в последно време усещам, че не мога да казвам точно това, защото това не е истина. Не винаги мога да поставя пациент на изкуствено дишане и не мога да гарантирам най-доброто лечение, защото ни свършват антибиотиците, а сестрите работят на предела на силите си“, споделя медикът на „първа линия“ в борбата с новата зараза.

Анонимният британски реаниматор споделя, че има недостиг на легла за реанимация и апарати за командно дишане в момент, в който пикът на коронавируса се очаква да е на 15 април в страната.

Още няколко британски лекари сигнализират, че няма оборудване за лечение на болни от COVID-19

Реаниматорът д-р Робърт сподели и ужасяващи факти от ежедневието си. Тя разказва, че заради липсата на предпазни облекла е трябвало сами да си ги направят, като ползват чували за боклук и очила за каране на ски.

„Работим по 13 часа без почивка и докато призовават всички да са поне на 2 метра разстояние един от друг, от много медицински работници се изисква да преглеждат пациентите от 20 см без необходимата защита“, споделя д-р Робъртс.

В същото време британското правителство признава, че има проблеми с доставката, но че се работи денонощно за снабдяване с нужното оборудване.

Националната служба по здравеопазване на Англия съобщава, че на 1 април са получени 1 милион респиратора, но не се споменава за медицинско предпазно облекло.

Освен това лекарката разказва, че има дори помещение, в което се отделят пациентите със симптоми на коронавирус, преди да влязат в болницата. Казва, че често идват хора, които преувеличават своите симптоми и вместо да си седят вкъщи, отиват да се преглеждат.

Според официалната статистика няма данни да има медици, заразени с COVID-19 на работното място във Великобритания и да са постъпили като пациенти. По думите на реаниматора д-р Робъртс тя има двама колеги, които са дали положителни проби след преглеждане на пациенти с коронавирус, като са били и с оскъдни предпазни средства.

В същото време има няколко медицински работника, които са починали от коронавирус.

Д-р Робъртс призова хората да си останат вкъщи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *