Лекар от Острова: Изключваме апаратите на болните от COVID-19

Казваме на близките, че изключване апаратите на болните им роднини от коронавирус по телефона. Това разказа британски реаниматор пред Би Би Си, пожелал анонимност, защото от лечебното заведение са й препоръчали да не разказват публично какво се случва вътре.

Най-трудното е да съобщаваме, че изключваме апаратите за обдишване на тежко болните по телефона, защото роднини не се допускат в болницата ни в град Мидлъндс.

В страната загиналите от новата зараза са над 4 хиляди, а заразените – над 47 хиляди.

Доктор Робъртс, чието име е измислено от медията, споделя, че няма достатъчно предпазни маски и костюми, както и апаратура за лекуване на тежко болните от COVID-19.

„Обикновено казваме, че ще правим всичко възможно, но в последно време усещам, че не мога да казвам точно това, защото това не е истина. Не винаги мога да поставя пациент на изкуствено дишане и не мога да гарантирам най-доброто лечение, защото ни свършват антибиотиците, а сестрите работят на предела на силите си“, споделя медикът на „първа линия“ в борбата с новата зараза.

Анонимният британски реаниматор споделя, че има недостиг на легла за реанимация и апарати за командно дишане в момент, в който пикът на коронавируса се очаква да е на 15 април в страната.

Още няколко британски лекари сигнализират, че няма оборудване за лечение на болни от COVID-19

Реаниматорът д-р Робърт сподели и ужасяващи факти от ежедневието си. Тя разказва, че заради липсата на предпазни облекла е трябвало сами да си ги направят, като ползват чували за боклук и очила за каране на ски.

„Работим по 13 часа без почивка и докато призовават всички да са поне на 2 метра разстояние един от друг, от много медицински работници се изисква да преглеждат пациентите от 20 см без необходимата защита“, споделя д-р Робъртс.

В същото време британското правителство признава, че има проблеми с доставката, но че се работи денонощно за снабдяване с нужното оборудване.

Националната служба по здравеопазване на Англия съобщава, че на 1 април са получени 1 милион респиратора, но не се споменава за медицинско предпазно облекло.

Освен това лекарката разказва, че има дори помещение, в което се отделят пациентите със симптоми на коронавирус, преди да влязат в болницата. Казва, че често идват хора, които преувеличават своите симптоми и вместо да си седят вкъщи, отиват да се преглеждат.

Според официалната статистика няма данни да има медици, заразени с COVID-19 на работното място във Великобритания и да са постъпили като пациенти. По думите на реаниматора д-р Робъртс тя има двама колеги, които са дали положителни проби след преглеждане на пациенти с коронавирус, като са били и с оскъдни предпазни средства.

В същото време има няколко медицински работника, които са починали от коронавирус.

Д-р Робъртс призова хората да си останат вкъщи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Добра новина! Германия обмисля да вдига карантината на 19 април
Next post Карък! Чисто новичка M-петица даде фира на 11 км от магазина