Лекарка за бягството на циганина с коронавирус: Не съм допускала, че човек с нормално…

Лекарка за бягството на циганина с коронавирус: Не съм допускала, че човек с нормално…

„Установихме, че пациента го няма след като минахме за сутрешна визитация. След щателно издирване разбрахме, че него действително го няма в цялата клиника“, заяви пред bTV д-р Лилия Пекова, която работи в инфекциозно отделение към Университетската болница в Стара Загора. От лечебното заведение предположиха, че мъжът е успял да излезе при прием на пациенти, защото входовете на болницата през останалото време са затворени.

58-годишният жител на село Паничерево избяга, след като на 11.04.2020 г. вечерта бил транспортиран в Клиника по инфекциозни болести при УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора с изявени симптоми на коронавирусна инфекция и множество съпътстващи заболявания. Същият бил приет за активно лечение и след извършени изследвания е доказано заболяване COVID-19. Вчера обаче пациентът е избягал от болничното заведение с такси в селото. Малко по-късно вчера здравният министър затвори Паничерево. Днес ще се изследват всички контактни с беглеца.

„Клиниката е здравно заведение, а не затвор. Не съм допускала, че човек с нормално съзнание в зряла възраст да избяга с такава опасна зараза. Оставил е зад себе си толкова контактни хора“, каза още тя. „Днес ще се видят резултатите на пациента, който избяга. Няма как да изпишем пациент с положителна коронавирус проба“, завърши д-р Лилия Пекова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *