Лаборатория в Англия: БГ лекари са отрязали без нужда гърдата на млада жена

Лаборатория в Англия: БГ лекари са отрязали без нужда гърдата на млада жена

Лаборатория в Англия установява, че наши лекари вероятно са отрязали без нужда гърдата на млада жена.

Както вчера съобщихме до месец Окръжният съд в Русе ще излезе с решение по делото на 29-годишната Милица срещу УМБАЛ „Канев“. Кошмарът за нея започнал преди 2 години, когато тя се прибрала в България и напипала бучка в дясната си гърда. Младата жена веднага потърсила консултация с лекар, където й било казано, че трябва да се оперира.

Процедурата отнела 15 минути с локална упойка. Бучката била отстранена, но по думите на Милица в рамките на 1 час се развил разговор между двама хирурзи, които я уведомили, че изследванията показват злокачествено образувание и тя трябва да даде съгласие за радикални действия, т. е мастектомия, припомни Нова телевизия. Милица разказва, че тя и съпругът й били в такъв шок, че не са можели да мислят. Тогава тя била убедена, че това е правилно решение за нейния живот.

Когато се прибира в Англия, жената отива на лекар там, защото лекарствата, които й изписали били свършили. Специалистът обаче й казва, че не може да й ги изпише без да е проведена допълнителна консултация. Така Милица стига до Английска лаборатория, където остава материал за изследване. Резултатите били шокиращи. Според експертите младата жена не е имала злокачествено образувание, а предраково.

Пред „Нова“ Милица казва, че заради психическото си състояние не иска да говори, а от болницата пък първо ще изчакат да приключи делото и съда да излезе с решение, а след това ще коментират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *