Къци Вапцаров се оплака: 8 лева за кафе на плажа в Бургас

Къци Вапцаров се оплака: 8 лева за кафе на плажа в Бургас

Кафето на Северния плаж в Бургас се оказа не само скъпо, но и вгорчи живота на десетки летовници. Бистро „Остров Бали“, разположено на плажа продава ободряващата напитка за цели 8 лева. Иначе чадърите и шезлонгите на Северния плаж се водят безплатни тази година.

Шоуменът Къци Вапцаров бе един от многобройните възмутени летовници, които недоумяват как малка чашка кафе може да струва 8 лева. „Някой да иска да се черпиме кафе? … на наш❤️ето море ….оказа се чадър, маскиран като кафе“, написа Къци във фейсбук и публикува касова бележка като доказателство за безумието.

А преди дни Пролет Димитрова се оплака пред БНТ по същия казус. Тя отишла на Северния плаж в Бургас с компания. Решили да се настанят под чадър, защото били с деца. Избрали си място, което е пред бистро „ Остров Бали“. Веднага пристигнал човек, който им обяснил, че към чадъра има и два шезлонга.

„Ние не искахме шезлонг, но ни каза, че те са комплект“, обясни Пролет пред медиите. За неприятна изненада на компанията, се оказало, че трябва да платят 8 лева за услугата. Не последвало логично обяснение, защо летовниците плащат, след като чадърите и шезлонгите на Северния плаж са безплатни. „След като платихме казаха, че сега вече имаме подарък кафе, но ние не им искаме кафето“, разказа още Пролет.

За нейна изненада на касовия бон не било записано, че компанията плаща за плажни принадлежности. Там било маркирано кафето-подарък, което Пролет и приятелката й така и не изпили.

Представител на концесионера на Северния плаж обясни, че всъщност чадърите и шезлонгите наистина са безплатни. Просто заведенията имали право вече да работят на по-голяма площ, заради ограниченията, които търпят заради коронавируса.

Според Симеон Петков, Пролет и приятелката й били седнали на заведение, а не просто на плажа. За това и трябвало да имат консумация. Бургазлийката обаче е категорична, че е била на плаж, а не на бистро. А парите, които й взели са за чадъра и двата нежелани от нея шезлонга.

„С кафе от 8 лв. ли ме каните на българския плаж??? Нали борбата беше тази година българския летен туризъм да се спасява от българските летовници? Нали ни каните с ниски цени, безплатни чадъри и шезлонги и любезно обслужване? И изведнъж – плажните принадлежности безплатни, но виж, кафето – 8 лева. Дни преди това – чадър и 2 шезлонга – 32 лева… Упссс…объркахме се с миналогодишните цени. Дребни ганювски хитринки. И при това сезонът още не е започнал“. Този възмутен коментар бе публикуван в групата „Туризъм, екскурзии, почивки, пътувания“ във фейбсук.

„А знаете ли, че в Гърция кафето на плажа е между 2 и 3 евро, т.е. от 4 до 6 лева, а чадърите и шезлонгите открай време са безплатни? Знаете, разбира се. И че и плажовете са по-спокойни, водата – кристално чиста, а обслужването е за пример. Е, къде ви е конкуренцията тогава? Ако сте вдигнали кафето на 8 лева, то колко трябва да е кенчето кола на плажа, която в миналите добри години беше по 3 лева? Аз имам и други идеи за компенсация на безплатните чадъри и шезлонги. Примерно – тоалетна – 5 лева, душ за измиване от солената вода и пясъка – 3 лева, съблекалня – 2 лева. Мисля, че така ще вържете бюджета. Но няма да вържете българина да дойде на родното Черноморие. Той ще предпочете да си плати на границата глобите от КАТ и пак ще ваканцува на Халкидики“, пише още в коментара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *