Криза! Обеднели жени излязоха да проституират

Криза! Обеднели жени излязоха да проституират

Заради загубата на работа и обедняването на населението, предизвикани от икономическите последици от кризата с коронавирус, все повече и повече жени са започнали да предлагат платени интимни услуги.

„Партньорите на новите проститутки не само си затварят очите за действията на своите съпруги и приятелки, но и много често мъжете насърчават жените да излязат на улицата“, това е посочила представителка на черногорска неправителствена организация.

Лиляна Райчевич е разказала за случай от западния град Никшич. „Майка на четири деца е била принуждавана да продава тялото си от своя съпруг-алкохолик за пет евро“, е допълнила тя.

От организацията са посочили, че освен увеличаването на броя на проституиращите жени през последните два месеца са били регистрирани още две тенденции. „Възрастовата граница е паднала. Имаме случай с 9-годишно дете. Сутеньорите са започнали да набират „кадри“ и от лагерите за имигранти“, е казала още Райчевич. Тя е допълнила, че вътрешното министерство е получавало множество сигнали, но полицаите са реагирали на малко от тях.

„Единственото, което се е променило, е работното време. Заради забраната за излизането през тъмната част на денонощието през последните два месеца проститутките започнаха да търсят клиенти денем“, посочи още Райчевич.

Черна гора е вдигнала ограничителните мерки на 13 май. От вчера са отворили заведенията за обществено хранене и са били разрешени вътрешните пътувания с наземен транспорт. Поводът за решението на правителството на балканската държава е бил, че от 6 до 13 май в страната не е бил регистриран нито един нов случай на коронавируса. Към този момент носителите на инфекцията в страната са били 324-ма. Болестта е отнела живота на деветима души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *