Костадин Димитров, ГЕРБ: Безидейната политика на омразата не води до нищо добро

Костадин Димитров, ГЕРБ: Безидейната политика на омразата не води до нищо добро

Кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ – СДС и настоящ кмет на район „Тракия“ в Пловдив Костадин Димитров каза в интервю за Plovdiv24.bg, че за него е голяма чест и отговорност да бъде включен в листата за 16-ти МИР. „Последния път в „Тракия“ загубихме с няколко гласа от „Има такъв народ“. Моето мислене е съвсем различно – аз съм за европейско развитие на България. през цялото време съм показвал, че имам европейска визия за управление на „Тракия“ и той малко или много стана по-европейски, откакто аз съм начело като кмет, като ръководител на районната администрация“.

Димитров е трети мандат кмет на „Тракия“ и за този период в района са създадени малки оазиси, които радват окото и където тракийци се чувстват спокойни и с добра инфраструктура.

„Може би най-големият ни успех е подобряването на средата в парк „Лаута“, не само като зона за отдих, за спорт, за почивка. Не може да насмогнем на рождените дни, които са на барбекютата – събота и неделя човек трябва да отиде много рано, за да си запази барбекю. Тук е моментът да кажа, че предвиждаме да разширим зоната за почивка около барбекютата“ – каза той и обясни какво точно ще се прави в парка.

Димитров се радва, че масите за тенис на открито са станали популярни, защото, според него, това ще създаде различен тип общество. Затова до тях са поставени и къщичка за хилки и топчета и рядко има липса на самите пособия за игра. Критикува се, че не е направено достатъчно за парк „Кан Крум“. „Ще засаждаме дървета и ще направим поливната система, така че, когато дойде време за самия парк, вече да имаме готова растителност, която да пази сянка“ – разкри плановете си за там Димитров.

По-голяма част от деня му минава сред гражданите – на колело, с тротинетка, с автомобил, пеша… „Тракийци ме познават и аз ще остана с тях. Това, което трябва да знаят, е, че могат напълно да разчитат на мен и на моята подкрепа независимо от резултата“ – отговори Димитров на въпроса няма ли да му липсва всичко, което е направил през последните години.

„Мотивацията да предприема тази стъпка е да можем да покажем, че „Тракия“ е европейски ориентиран район, с европейско мислене и това за мен е добра проверка на това колко съм постигнал. Тази социология, която ще постигнем с изборите, наистина ми е важна да получа тяхната подкрепа, така важна за моята работа, независимо на какво равнище“ – коментира Димитров.

В интервюто той съобщи, че приключва подмяна на тротоарната настилка пред блок 100, който е най-дългият в района –от вход А до вход И.

Обсъден бе и въпросът за презастрояването, който по принцип не е тема на един районен кмет, но Димитров неведнъж е заявявал мнението си по него. Като пример посочи, че е можело да се появи нов жилищен комплекс в района, но той е направил всичко възможно и там сега е паркът „2019“.

„Не виждам никой в Пловдив да прави кампания. Сам обикалям от блок на блок, от пейка на пейка … непрестанно съм на терен и никого от други партии не съм видял

Това, което се прави напоследък по всички медии, е много пошло, каза Димитров. „Винаги съм мислил и Томислав Дончев е много прав, че безидейната политика на базата на омразата не води до нищо добро. Тя може да захрани човешките потребности, но няма да доведе до някакви реални фактически неща, които да могат да се изчегъртат“ – коментира той. Неговото мнение е, че с добра дума и с това, което е постигнато, може да се постигне много повече. „Феърплеят е именно това – да можеш да покажеш твоите сили, а не да критикуваш отсреща за неговите несгоди и несполуки“ – убеден е Димитров, който е вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо ITF.

„Всеки трябва да знае възможностите си, да знае какво може да направи реално. Гръмките обещания не са в сферата на това, което аз мога да кажа“ – посочи той.