Консулството в Чикаго възобновява приема на граждани от 1 юни

Консулството в Чикаго възобновява приема на граждани от 1 юни

Консулската служба в Чикаго обяви, че възобновява приема на граждани от 1 юни, с ограничен капацитет и при спазване на правилата за социално дистанциране. Приемът ще става след предварително записване на час на телефони: (312) 867 1904 и (312) 867 1905 или и-мейл: consulate.chicago@mfa.bg.

Мярката ще остане в сила, докато властите в Чикаго и щата Илинойс не обявят отпадането на извънредните мерки свързани с COVID-19. „Изрично посочваме, че лица без предварително записан час няма да бъдат допускани и обслужвани от служителите на Консулска служба – Чикаго. Няма да бъдат обслужвани и хора, които не носят предпазни маски върху лицето си.“, се казва в съобщение на консулството, цитирано от bg-voice.

Дейността на българската Консулска служба в Чикаго беше преустановена временно заради пандемията от COVID-19. „Въпреки това, по време на карантинния период, не сме върнали и не сме отказали съдействие на нито един наш сънародник, имащ спешна нужда от консулско обслужване. За нас работата с гражданите винаги е била от първостепенна важност и с най-висок приоритет, независимо дали това се случва при форсмажорни обстоятелства или в нормална среда“, отбелязват още от дипломатическата мисия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *