Конгресът на САЩ разследва за коронавируса голяма круизна фирма

Конгресът на САЩ разследва за коронавируса голяма круизна фирма

Комитетът на Палатата на представителите на САЩ по транспорт и инфраструктура започна разследване на действията на Carnival Corporation при откриването на короварус на нейните куризни кораби. До компанията вече е изпратено съответното писмо.

По данни на Центъра профилактика и контрол на заболяванията на САЩ половината от круизните маршрути на лайнерите на фирмата са били в райони, където през миналата година бяха регистрирани огнища на коронавируса. Освен това на корабите Diamond Princess и Grand Princess, принадлежащи на Princess Cruises, дъщерна фирма на Carnival Corporation, дъщерна фирма Carnival Corporation имаше много случаи на заразата, като според световните медии смъртните случаи са били минимум 39.

До преди последната седмица на април в нито една от уеб страниците на свързаните с Carnival круизни компании не се споменава нито дума за COVID-19, коронавирус или за някакви мерки за предпазване, които тези фирми имат намерение да предприемат, когато забраните за пътуванията на пътническите кораби бъдат вдигнати, се казва още в писмото на американския Конгрес до американско-британската компания. В него се иска още до 15 май ръководството на Carnival Corporation да предостави документацията с наличната информация, свързана със случаите на вирусни инфекции на борда на круизните кораби и приетите вече или планираните мерки за намаляване на рисковете.

Carnival Corporation им над 100 кораба, обслужващи по около 13 млн. туристи на година. През 2019-та е отчела общ доход в размера на около 20,8 млрд. долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *