НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Колеги на починалия таксиметров шофьор блокираха булевард в София

Таксиметрови шофьори блокираха бул. “Тодор Алескандров” в София в събота вечерта.

Техен колега почина след скандал на пътя малко по-рано в същия ден. Спречкването стана в кв. „Разсадника“.

На мястото имаше и близки на починалия. Своеобразният протест бе близо до сградата на Трето районно, където е задържан един от заподозрените за смърта на младия мъж.

Инцидентът става в столичния кв. „Разсадника“. Повод за сбиването е засичане на пътя. По информация на NOVA таксиметровият шофьор засякъл лека кола, в която са били момче и момиче. Петя Илиева става свидетел на конфликта.

„Видях двете коли как се засякоха. От колата изскочи младеж и започна да налага шофьора на таксито и той излезе от колата. Като най-вероятна причина за агресията е това, че са се засекли на еднопосочната улица“, разказва Петя Илиева.

На мястото пристига и братът на таксиметровия шофьор. „Брат ми звънна и само чух „Брат, бият ме“. Не можеше да говори по телефона. Изтичах до тук да видя какво става. Видях го в колата целия жълт. Докато отида до него брат ми припадна и си глътна езика. С какво са го били, как са го били – не мога да ви кажа“.

След боя 34-годишният шофьор на такси изпада в безсъзнание и се свлича на земята. А спешните медици на място единствено констатират смъртта. Аутопсия ще покаже дали мъжът е загинал в следствие на побоя, при падане на земята или е получил инфаркт.

Инцидентът става на метри от болница „Света София“. „Толкова ли не можаха да свалят една апаратура да му помогнат. Все пак това е болница. Да родилно е. Но е болница и са медици. Как могат да допуснат младо момче да си отиде, три дечица е оставил“, заяви Весела, братовчедка на починалия.

Нападателят е задържан в МВР болница с хематоми. Той има регистрации за шофиране след употреба на алкохол и дрога.

По неофициална информация разследващите работят и по втора версия – за това, че в скандала се включва приятел на таксиметровия шофьор, с когото се нахвърлят да бият 23-годишното момче. Близките на загиналия мъж, обаче настояват за справедливост.

„Искам до живот да му дадат на този човек. Ако излезе, ще му стъжним живота цялата рода тук“, сподели братът на починалия.