Кейт Уинслет на 46: Актрисата, която винаги успява да ни изненада

Кейт Уинслет на 46: Актрисата, която винаги успява да ни изненада

Днес Кейт Уинслет празнува рожден ден. Родената в Рединг английската роза навършва 46 години.

Кейт Уинлет е и израснала в семейство на актьори. Освен родителите й, в гилдията са още нейните баба, дядо и чичо по майчина линия. Двете й сестри Бет и Анна също са актриси, има и по-малък брат Джос.

Още докато Кейт е малка става ясно, че тя също има талант. На 11 участва в реклама на корнфлейкс. По същото време започва да взима уроци по актьорско майсторство, което съвсем естествено води до влизането й в гимназия с арт профил.

Пробива на 17 г. с ролята в “Божестевни създания“ (1994). На следващата година има късмета да участва в кастинга на “Разум и чувства” на Анг Лий. Младата Кейт прави голямо впечатление на Ема Томпсън и благодарение на нейната благословия печели ролята на смелата Мериан Дашууд, в конкуренция с над 100 момичета.

Усилията й са възнаградени с награда “БАФТА” и номинация “Оскар” за поддържаща роля. През 1996 г. талантливата англичанка се превръща в непокорната “Джуд” и става Офелия в шекспировата адаптация на Кенет Брана “Хамлет”.

Ролята, която й носи международно признание и слава е в „Титаник“ (1997), където си партнира с Леонардо ди Каприо. Роуз Деуит Букейтър я прави супер звезда. Всички момичета искат да приличат на нея, а тя се превръща в най-младата актриса с две номинации от Академията.

„Така както си живеех в моя прекрасен тристаен апартамент в Лондон, изведнъж се оказа, че не мога спокойно да изляза и да си купя 1 л. мляко. Нещата действително се променят за една нощ и ми се искаше тогава да познавах повече хора, преминали през това. Шокиращо е“, разказва Кейт Уинслет.

„Титаник“ е само началото на една блестяща кариера. Уинслет се превъплъщава във всякакви героини – от отчаяна американска майка и домакиня до съблазнителка на малки момчета.

Носител е на многобройни награди, сред които „Оскар“ за ролята си в „Четецът“. Лауреат на „Златен глобус“, БАФТА и др. Номинирана е за наградата на американската филмова академия цели 7 пъти.