Катя Сунгарска: Д-р Нели Пандова и мъжът й живееха поотделно заради COVID-19

Катя Сунгарска: Д-р Нели Пандова и мъжът й живееха поотделно заради COVID-19

Д-р Нели Пандова беше много слънчев човек, много лъчезарен. Ще я запомним с усмивката й, всички коментират колко ще липсва на всички, с добротата й, със себераздаването, с това, че беше безкрайно сърцат човек, обичаше работата си, обичаше пациентите, даваше всичко от себе си, даде и живота си пак за пациентите. Това каза в предаването „120 минути“ говорителят на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска за починалата от COVID-19 д-р Пандова.

След установяването, те бяха карантинирани заедно с нейния съпруг, който също е лекар в Спешна помощ в София, обясни Сунгарска.

„Понеже са лекари и знаят риска, затова те се отделиха, живееха на две отделни места. В един момент тях разви пневмония, беше приета в болница, лекува се там, беше изписана след два отрицателни PCR теста. Писала е на колеги, че вече си е вкъщи, че се чувства по-добре, че диша малко по-спокойно, но за съжаление…

Това, което и щабът сутринта изказа като притеснение, че е възможно болестта да се върне въпреки отрицателните тестове и че тези антитела, които организмът развива, като че ли не са много сигурни, за да те предпазят от зараза и от болест“.

„Днес се събрахме, ръкопляскахме пред Спешна помощ. Не знам кога точно ще я изпратим и не знам как, но ще я изпратим с много мъка в душите си, с много жал, че това се случи и може би с доза гняв, защото продължаваме да виждаме безотговорността на хора от обществото ни. През цялото време и на по-строгите мерки и сега, след като започнаха да се омекотяват, виждаме хора, които ходят без никакви защитни средства, смеят се по улиците, кашлят, кихат и какво ли не. Безотговорното поведение на хората по време на пандемия е това, което ни гневи. Спешните медици са първата линия на първата линия. Те първи влизат в домовете на заразените. Всички ние виждаме какво се случва с тази безотговорност на хората“.

Докато са ръкопляскали днес обаче, се е случило нещо, което е разгневило колегите на д-р Пандова.

„Има един човек, който живее отсреща, срещу Спешна помощ, непрекъснато пише странни необосновани жалби и сигнали подава срещу нас. Докато се бяхме събрали, при това спазвайки всички разпоредби и стоейки на разстояние един от друг, за да помълчим и да я изпратим, той подаде сигнал, затова, че пред Спешна помощ има струпване на хора и разкара полицейски патрул, за да видят какво става. Чух колеги, които казаха – за това ли си отиде д-р Пандова, за хора като този?“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *