Картофени обелки при болки в гърлото, бронхит, хемороиди и напукани пети

Картофени обелки при болки в гърлото, бронхит, хемороиди и напукани пети

Картофени обелки – „продукт“, който изхвърляме постоянно, без да знаем, че той може да лекува успешно хемороиди, високо кръвно или бронхит. Почти няма човек, който да не обича картофи, те се готвят ежедневно в кухнята, било то на салати, супи или яхнии, пише lechebno.com

Когато го обелим ние с лека ръка изхвърляме техните обелки, но това е защото нямаме представа, че те са едно ненадминато лекарство, което може да ни избави от тежки болести.

Картофените обелки, които всеки път изхвърляме са източници на витамини, скорбяла, калций и разбира се калий. Всички тези вещества спомагат за лечение на различните болести, а и за подсилване на имунната система.

Нека преминем към представянето на лечебни рецепти с картофени обелки:

1. Картофени обелки при високо кръвно – важно преди да правите каквото и било с картофените обелки е те да са почистени много добре. Когато те са чисти взимате една шепа от тях. Слагате ги в съд и ги заливате с вряла вода. Количеството вряща вода трябва да ги покрие напълно. Варят в продължение на 10 минутки. После сваляте от котлончето и слагате капак върху съда, за да се запарят картофените обелки. Оставят се изстинат и после се прецеждат. Пие се преди хранене по 4 пъти на ден. На всеки прием изпивате по 2 супени лъжици.

2. Картофени обелки при хемороиди – отново почиствате картофените обелки. Взимате 3-литров съд и го напълвате с тях. После заливате обелките с вода, за да се покрият. Сваляте от котлона, когато илача заври. Всичко се изсипва в гърне. Вие сядате на него и се „подлагате“ на парната баня за 20-тина минутки. Правите процедурата всеки ден.

3. Картофени обелки при бронхит – почиствате хубаво 3 шепи от лековитите картофени обелки. Тях заливате с вода и варите за 15 минутки. Прецеждате ги и изхвърляте водата им, в която са сварени. Използват се обелките, които се правят на кашичка. После тях увивате в тензух (може да ползвате и марля). Слагат се върху гърдите, като се пази сърцето. Компресът се прикрепя добре и се държи 2-3 часа. Може да остане и цялата нощ.

4. Инхалация с картофени обелки при болки в гърлото – слагате картофени обелки в тенджерата да заврат. Когато заври се надвесвате над нея, но да сте много близо и вдишвате от изпаренията. Правите процедурата 2 пъти за ден.

5. Картофени обелки срещу напуканите пети – отново се приготвя отвара от картофените обелки. Сварявате в 1,5 вода три шепи почистени картофени обелки. Потапяте краката си всяка вечер в нея за около 20 минутки.

6. Картофени обелки за потъмняване на белите коси – напълнете тенджера до средата с почистени картофени обелки. После допълнете тенджерата с вода и варете 30-тина минутки. Изчакайте да се охлади и прецедете. „Маската“ се сипва в шише, за да се полива по-лесно косата. Прилага се най-много 3 пъти в седмицата, но за да получите трайни ефекти ви трябва търпение и постоянство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *