Каракачанов, Симеонов и Марешки се обединиха за изборите на 11 юли

Каракачанов, Симеонов и Марешки се обединиха за изборите на 11 юли

Партиите ВМРО, НФСБ и „Воля“ подписаха предизборно споразумение и ще се явят заедно на изборите на 11 юли, след като никоя от тях не успя да влезе в 45-ия парламент. Партийните лидери Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Веселин Марешки са стигнали до съгласие предизборните листи да са без техно участие.

Коалицията твърди, че се обединява около 10 основни принципа. Водещи сред тях са: национално помирение и прекратяване на междуинституционалните войни; повишаване на доходите и пенсиите; мерки срещу монополите и картелите, приемане на Закон за частния фалит; преодоляване на демографската катастрофа; недопускане на ДПС в управлението на България; независима и националноотговорна външна политика; защита на традиционното семейство и недопускане на еднополови бракове; прекратяване на социалния паразитизъм; въвеждане на образователен ценз при гласуване; децентрализация; нулева толерантност към корупцията; нов Обществен договор и други, посочват още от новата коалиция.

„Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“, дават заявка за работа в името на всеки български гражданин и категорично и непримиримо отстояване на националните интереси на България, твърдят от новата формация.