НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Канада улеснява влизането на студенти от САЩ

Правителството на Канада въвежда облекчения за пропусквателния режим между САЩ и Канада , което би направило невъзможно студентите от първи курс от САЩ да влизат на канадска територия.

Актуализация на правителствените указания за международните студенти, публикувана в петък, гласи, че студент, идващ от САЩ, може да не се нуждае от разрешително за обучение, издадено на или преди 18 март, в деня, когато за първи път бяха обявени забраните несъществени пътувания, пише bg-voice.

Студентите от по-горен курс имат предварително издадени разрешения за студент и могат лесно да преминат границата – дори и след като са прекарали лятото в САЩ, където пандемията от коронавирус е засегнала страната много по-тежко.

Службата за гражданство, бежанци и имиграция на Канада сега казва, че граничните служители ще приемат писмо за приемане в колеж, което показва, че студентът е бил одобрен за разрешение за обучение, вместо разрешение, одобрено преди 18 март. Изключението обаче се отнася само за студенти от САЩ.

„Чуждестранните граждани, които са получили разрешение за обучение, одобрено след 18 март 2020 г., не могат да бъдат освободени от ограниченията за пътуване (и) не трябва да правят никакви планове за пътуване до Канада, докато ограниченията за пътуване не бъдат премахнати, тъй като няма да да имат право да пътуват до или да влязат в Канада“,пише в указанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *