Калоян Паргов цапардоса Нинова, предвидил лошия резултат на БСП

Калоян Паргов цапардоса Нинова, предвидил лошия резултат на БСП

Едноцифреният резултат, който получи вчера БСП, беше предвещан резултат, заяви в интервю за БНР Калоян Паргов, член на Националния съвет на БСП и председател на учредения наскоро Стратегически институт за национални политики и идеи (СИНПИ), пише standartnews.com.

„За съжаление, проучването, което поръчахме на СИНПИ и което публикувахме на 23 септември, потвърди тази мрачна прогноза. Вчерашният резултат сбъдна нашите страхове, предвещаните мрачни прогнози, които имахме още от лятото и в края на коалиционното управление. В никакъв случай не съм искал Стратегическият институт да бъде лош пророк, но така или иначе като всяка неправителствена формация, която се занимава с обществено политически проблеми, това проучване отразява реалността и беше просто предвестник на нещо, за което трябваше да се вземе решение. Вие помните, че ние тогава говорихме вследствие на една дискусия, която организирахме с политолози и социолози за това върху какво би трябвало да се съсредоточи БСП до края на кампанията, за да може, ако е възможно да не се стигне до такъв едноцифрен резултат, който е болезнен за всеки социалист“, разказа Паргов.

Председателят на СИНПИ не изключва БСП да участва в бъдещо управление в коалиция с ГЕРБ: „При сегашното ръководство очевидно всичко е възможно. Както с идеологическия ни опонент „Демократична България“ бяхме в едно управление, няма да се учудя, ако този път не се съберем и с ГЕРБ“.