Калин Георгиев за корупцията: В МВР са като памперсите – трябва да се сменят често

Калин Георгиев за корупцията: В МВР са като памперсите – трябва да се сменят често

„Има длъжности в МВР, които са като памперсите – трябва да се сменят редовно, иначе издават миризма“. С тази шега бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев коментира пред Нова тв корупцията на ниските нива в системата на вътрешното министерство.

Поводът за изказването му бяха 2 журналистически разследвания за корупция на катаджии. Те имали вайбър група и срещу 600 лв. месечна такса казвали на бизнесмени къде има камери за скорост. „Разликата между журналистическо разследване и реалното разследване на МВР и прокуратурата е като безконтактното хоро и сериозна ръченица“, каза Георгиев. „Едно престъпно деяние трябва да се докаже, иначе се превръщаме в бананова република“, посочи Георгиев.

Той коментира и разкриването на бандата, ликвидирала Станка Марангозова. „Това не е най-добре организираното убийство“. „Намериха слабостите и прекрасно се справиха“. Изрази надежда екипът от полицаи и прокурори да продължи да работи заедно до третата инстанция.

Поръчителят Иво Масларов е щял да бъде задържан, преди да напусне България, ако тогава е имало доказателства срещу него, посочи още Георгиев. И допълни, че да се криеш е скъпо и трудно. „Да знаеш, че те търси Интерпол, не е хубаво“, посочи с усмивка той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *