НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Как ще ги стигнем… македонците? Бивш министър влезе в затвора

За американците вече е ясно, че няма как, но как ще стигнем западните ни съседи в Северна Македония? Бившият министър на вътрешните работи Гордана Янкуловска, която беше осъдена на четири години затвор по делото „Танк“, вече е е в затвора Идризово. Тя е изчерпала всички законови средства, за да отложи изтърпяването на присъдата.

Решението за изтърпяване на присъдата е след отхвърляне на искането на Янкуловска, изпратено до Върховния съд за извънредно разглеждане на решението на Апелативния съд в Скопие по случая на незаконна покупка на мерцедес „С-600“ в размер на 600 000 евро. Лимузината беше купена по искане на тогавашния премиер Никола Груевски, предаде БНТ.

Освен Янкуловска по делото за виновни бяха признати и Джоко Поповски (който вече излежава присъдата си в затвора) и Никола Груевски, който се намира в Унгария, след като избяга от Северна Македония. Неговата присъда е две години затвор.

В същото време срещу Янкуловска в Наказателния съд Скопие в момента има още две дела за „злоупотреба със служебното положение“. Изходът от тези дела е неясен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *