НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Йотова: Политическата класа е изчерпана, песимист съм за третия мандат

Вървим по конституционната процедура и президентът има седемдневен срок, след като бъде върнат официално мандата, за да го връчи на третата политическа сила. Коя ще бъде тя, предстои да видим, това ще бъде изцяло негово решение, пише БНР.

Това заяви в Калофер след тъждественото честване на 175-ата годишнина от рождението на Христо Ботев вицепрезидентът Илияна Йотова, но отбеляза, че е песимист за стабилно  правителство с третия мандат. Според нея страната се нуждае от нови хора, които да поведат България.

„Политическата класа е изчерпана. Как партиите ще променят себе си, зависи от тях самите, но промяна трябва да има. Песимист съм че ще има правителство в третия мандат. Ако има, то ще бъде с много временен характер, с елементи на задкулисие, с много договорки, с много различни компромиси и с много политически отстъпки“, каза вицепрезидентът.

Тя подчерта, че не приема тезата, че след избори нещата отново ще са същите. Те ще са същите, ако продължим да правим същите грешки като избиратели, посочи Йотова. Според нея, ако всеки един си направи равносметка какво е видял от началото на миналата година, ще си направи много точен извод как да реагира, на кого да даде гласа си и какво да изисква от политиците. Тези скандали, насъсквания между личности и партии в парламента, обезверяват хората и ги карат да си остават по домовете, допълни вицепрезидентът.