Йотова: Време е емоциите да отминат и да започне истинската работа

„Важно е как ще започне от утре дейността си Народното събрание, време е емоциите да отминат и да започне истинската работа“, каза пред медии в Албена вицепрезидентът Илияна Йотова, преди да се включи в Пленарната сесия на Националното сдружение на общините в Република България.

„Важно е дали конфронтацията и невъзможността да се вземат бързи решения ще се прехвърли и върху дискусията за бюджета за 2023 година“, каза още Йотова. Според нея първите сигнали от новия парламент не са добри и не така трябва да тече разговорът.

Дали ще бъде избран кабинет, е решение на политическите сили, ние ще изпълним своите конституционни отговорности, президентът Радев ще започне консултации в най-подходящия момент, коментира вицепрезидентът.

Тя отправи специални поздрави към НСОРБ и пожела на неговите членове кураж, търпение и воля. „Предстои им трудна година, не знам дали ще има предсрочни парламентарни, но местни избори ще има, посочи Йотова. Тя допълни, че пожелава на всички, които отново ще се кандидатират, успех, а на останалите изказа благодарност за работата, която са свършили. Защото Бог високо, цар далеко, но кметовете винаги са тук“, обобщи вицепрезидентът.

Previous post Даниел Митов: Последните 22 правителства са взели 37 млрд. дълг, а Асен Василев иска 40 за 3 г.
Next post След срещата: Какво се разбраха ДПС и контактната група