Италия постепенно започва да се връща към нормалния си живот

Италия постепенно започва да се връща към нормалния си живот

Италия, една от най-засегнатите от новия коронавирус, има планове за смекчаването на мерките за карантина, съобщават италианските медии.

От този вторник книжарници, магазини за детски дрехи и цветарски магазини ще отворят отново в Италия. С тази мярка Джузепе Конте възнамерява да започне предпазливо и поетапно завръщане към нормалния живот, пише Ел Паис.

Италианското правителство удължи карантината до 3 май. Независимо от това от днес много магазини, които не продават стоки от първа необходимост, ще започнат работа.

„Макар че броят на новите случаи и хоспитализациите изглежда се е стабилизирал, още е рано да се говори за пълно премахване на ограниченията“, каза Конте.

Някои региони обаче се противопоставиха на смекчаването на мерките. В Ломбардия, най-засегнатият регион в страната, регионалното правителство заяви, че магазините и книжарниците няма да бъдат отворени, тъй като стоки от този тип вече могат да бъдат закупени в супермаркетите.

От друга страна, Венето, където епидемията от COVID-19 е почти овладяна, ще позволи на хората да излизат да спортуват на 200 метра от домовете им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *