Италия постепенно започва да се връща към нормалния си живот

Италия, една от най-засегнатите от новия коронавирус, има планове за смекчаването на мерките за карантина, съобщават италианските медии.

От този вторник книжарници, магазини за детски дрехи и цветарски магазини ще отворят отново в Италия. С тази мярка Джузепе Конте възнамерява да започне предпазливо и поетапно завръщане към нормалния живот, пише Ел Паис.

Италианското правителство удължи карантината до 3 май. Независимо от това от днес много магазини, които не продават стоки от първа необходимост, ще започнат работа.

„Макар че броят на новите случаи и хоспитализациите изглежда се е стабилизирал, още е рано да се говори за пълно премахване на ограниченията“, каза Конте.

Някои региони обаче се противопоставиха на смекчаването на мерките. В Ломбардия, най-засегнатият регион в страната, регионалното правителство заяви, че магазините и книжарниците няма да бъдат отворени, тъй като стоки от този тип вече могат да бъдат закупени в супермаркетите.

От друга страна, Венето, където епидемията от COVID-19 е почти овладяна, ще позволи на хората да излизат да спортуват на 200 метра от домовете им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Нова опасност! Пожарът край Чернобил – опасно близо до централата
Next post Най-високи пенсии у нас взимат в София, Бургас и Перник – €220, в Германия – 1467 евро