НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Италия няма да връща изолацията въпреки скока на болните

Италианското правителство не обмисля налагането на нова обща изолация, за да се намалят случаите на зараза с новия коронавирус, заяви днес министърът на здравеопазването Роберто Сперанца, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Вчера Италия регистрира 1071 нови случая на зараза, като прехвърли прага от 1000 случая за денонощие от май насам, когато правителството започна да облекчава изолационните мерки.

Пред в. „Стампа“ Сперанца днес увери: „Няма да има нова изолация“ и подчерта, че настоящата ситуация не може да бъде съпоставена с тази от февруари и март, когато болестта се разпространяваше извън контрол и беше трудно да се проследят и изолират заразените хора.

„Аз съм оптимист, въпреки че съм предпазлив. Нашата здравна служба стана много по-силна“, каза Сперанца.

Той допълни, че броят на леглата в интензивните отделения в страната се е удвоил.

Броят на новите случаи на зараза в Италия си остава доста по-нисък в сравнение с тези в Испания и Франция и броят на смъртните случаи за денонощие също е нисък.

В отделно интервю пред в. „Кориере дела сера“ заместник-министърът на здравеопазването Сандра Дзампа каза, че е убедена, че Италия не трябва да налага нова изолация в национален план, но не изключи териториални ограничения там където има покачване на случаите на зараза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *