НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Италия налага карантина в Милано и голяма част от промишления север

Най-новите ограничения в Италия заради коронавируса включват частична карантина в нейната най-богата и най-многолюдна област Ломбардия, където се намира финансовият център Милано, заяви днес министър-председателят Джузепе Конте, цитиран от Ройтерс.

По-рано правителството обяви нов пакет от мерки, който ще влезе в сила от петък и предвижда затягане на ограниченията и разделяне на Италия на три зони – червена, оранжева и жълта, според сериозността на епидемията.

Разделянето на зони зависи от редица фактори, включително местно ниво на заразяване и запълване на болниците, а ограниченията ще бъдат съобразени със ситуацията.

В най-тежко засегнатите червени зони хората ще могат да напускат домовете си само за работа, по здравословни причини или в извънредни случаи, а баровете, ресторантите и повечето магазини ще бъдат затворени.

За разлика от националната карантина през пролетта, сега всички заводи ще останат отворени.

Конте каза на пресконференция, че червените зони ще обхващат големите северни области Ломбардия и Пиемонт, южната област Калабрия и малката алпийска област Вале д’Аоста.

Той заяви, че останалите от 20-те области на Италия са смятани за по-ниско рискови от гледна точка на коронавируса и за тях няма специфични ограничения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *