Италиански обущар направи чепици срещу COVID-19

Италиански обущар направи чепици срещу COVID-19

Италианският майстор обущар Григоре Луп от село Кюйещ, окръг Клуж, е изобретил “обувки за социална дистанция”, които помагат на притежателите си да спазват наложените от властите правила, съобщава Медиафакс, цитирани от monitor.bg.

Снабдени с много дълго бомбе, обувките принуждават своя притежател да стои на разстояние от хората около себе си, като и те спрямо него. Размерите им започват от 70-ти номер, така че всеки, който ги обуе, ще трябва да стои поне на метър и половина дистанция.

“Видях по телевизията, че много хора не спазват правилата. Дори когато отидеш в някоя аптека или банка, застават плътно до теб, дишат ти във врата. И си казах: хайде да направя едни обувки, така че тези, които не спазват дистанцията, да бъдат наказани, да им дадем по един чифт обувки от тези…”, разказва майсторът за изданието “Дежанул”.

Обущарят вече е готов и за очакваната втора вълна на коронавируса през есента – изработил е и едни ботуши 75-ти номер. Работата по подобен чифт обувки е поне двойно по-голяма в сравнение с нормалните обувки, затова и цената е подобаваща – 500 леи (103 евро), отбелязва сайтът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *