Италианските продукти, с които немците се презапасяват

Италианските продукти, с които немците се презапасяват

Германската верига супермаркети Aldi съобщи, че композира допълнителни влакове от Италия за зареждане на магазините, чиито рафтове останаха празни, след като германските купувачи масово се запасяваха с трайни стоки заради коронавируса, предаде Ройтерс.

Първите влакове са доставили 200 тона паста, включително „много над“ 250 000 опаковки спагети, съобщи подразделението Алди Зюд (Aldi Sued), което управлява магазините на веригата в Южна Италия.

За да си набави необходимите стоки, компанията използва и камиони, които са насочени към град Нюрнберг и след това доставките са разпределени сред 650 магазина на Алди.

Трайните храни като пастата в момента се търсят повече от всякога, посочи веригата. Компанията допълни, че ще продължи да купува паста от доставчика си в италианския град Нола, в района на Неапол.

Германското правителство и търговците уверяват, че няма недостиг на храни въпреки пандемията от коронавирус, която наруши трансграничния пътнически трафик.

Компаниите и властите полагат усилия да поддържат свободното движение на стоки.

Много германци обаче, подобно на гражданите и на други европейски страни, се запасяват с продукти като паста, тоалетна хартия и консерви. Това принуди някои супермаркети да ограничат броя на стоките, които могат да се купуват.

Заради силното търсене в очакване да бъдат наложени ограничителни и карантинни мерки германските търговци на дребно по-рано тази седмица отчетоха значителни продажби през февруари, надминавайки очакванията на експертите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *