Историческо! Илън Мъск вече е най-богатият човек

Историческо! Илън Мъск вече е най-богатият човек

Илон Мъск, предприемачът зад Tesla Inc и SpaceX, изпревари главния изпълнителен директор на Amazon.com Inc Джеф Безос и стана най-богатият човек в света, съобщи Вloomberg.

Ръст от 4.8% в цената на акциите на производителя на електрически автомобили помогна на Мъск да мине пред основателя на Amazon.com Inc в индекса на милиардерите на Bloomberg – класация на 500-те най-богати в света.

След днешното покачване акциите на Tesla финансовото състоянието на родения в Южна Африка Илон Мъск се оценява на 188,5 милиарда долара. Това е с 1,5 млрд. долара повече от това на Джеф Безос, който заема първото място от октомври 2017 г. Като главен изпълнителен директор на Space Exploration Technologies Corp. или SpaceX, Мъск също така е конкурент на Безос, собственик на Blue Origin LLC, в частната космическа надпревара.

Последните 12 месеца бяха изключително важни за Мъск, тъй като нетната стойност на неговите компании скочи с над 150 милиарда долара. Този ръст се дължи на нарастването на цената на акциите на Tesla – със 743%, на постоянните печалби, включването в индекса S&P 500.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *