НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Испанската полиция издирва бегълци от самолет след фалшиво извънредно кацане

Испанската полиция издирва 12 пътници, които напуснаха самолета си вчера след извънредно кацане на летището в Барселона. Повод за него бе фалшив, най-вероятно, сигнал, пише БНР.

Издирваните са част от група от 28 пасажери в самолет на авиолиниите „Пегас“ по маршрута Казабланка – Истанбул, който кацнал вчера рано сутринта на летище „Ел Прат“ в Барселона.

Полицията първоначално издирваше 14 души, но по-късно съобщи за два ареста.

Това е втори подобен случай за тази година.

В 4,30 часа местно време пилотът поискал извънредно кацане, тъй като на „бременна пътничка ѝ изтекли водите“, съобщи източник от местните власти.

Самолетът бил посрещнат от линейка и три полицейски патрула, но „докато сваляли бременната жена, група от 28 души напуснала машината и се опитала да избяга“. Полицаите задържали 14 от тях, включително бременната жена, но петима се върнали обратно в самолета по собствено желание.

Жената била прегледана в болница, но там станало ясно, че тя изобщо не е бременна и са ѝ повдигнати обвинения в нарушаване на обществения ред.

Властите междувременно се готвят да изпратят останалите потенциални мигранти обратно в Мароко.