НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Испанската полиция задържа един от най-издирваните в Европа наркотрафиканти

Испанската полиция арестува един от най-издирваните в Европа наркотрафиканти, пише БНР. Според прессъобщението става въпрос за 56-годишен естонец, който от години е в списъка на Европол.

Без споменават името му от Гражданската гвардия обявиха, че след няколко месечно наблюдение, включително и на близките му, са успели да го задържат в Калпе, Аликанте.

Преди четири години той е успял да избяга от Естония, където е обвинен, че е част от престъпна организация, снабдяваща с дрога Северна Европа. Неговата задача е била да организира транспорта, с който се е пренасяла стоката от Испания до скандинавските страни.

След включването му в списъка на Европол за най-издирваните наркотрафиканти той се е укривал под фалшива самоличност, поради което когато е арестуван от испанската полиция, е бил освободен и едва след това са се усъмнили, че това е издирваният престъпник.

Сега той е в ареста, докато съдът реши дали да го екстрадира в Естония.