Испания твърди, че епидемията в страната е достигнала своя пик

Испания твърди, че епидемията в страната е достигнала своя пик

Министерството на здравеопазването на Испания потвърди, че епидемията на новия коронавирус в страната е достигнала своя пик. Това заяви във вторник министърът на здравеопазването Салвадор Ила, предаде „Ел Паис“.

„Данните, за разпространението на коронавируса, ни позволяват да потвърдим, че вече сме преодолели първата фаза на епидемията – нейния пик“, каза той.

Припомняме, че първият случай на заразата в Испания беше регистриран на 31 януари, след което броят им започна рязко да се увеличава.

Броят на жертвите на коронавирус в Испания за последните 24 часа е 567, с 50 души повече от вчера, с което общият брой починали е 18 056 души, съобщи здравното министерство.

По данни на Министерството на здравеопазването общият брой на заразените в Испания е 172 541 души. През последните 24 часа са потвърдени 3045 нови случая. Излекуваните дотук са 67 504 души.

Страната се нарежда на второ място в света по брой заразени – след САЩ, и на трето по брой жертви (след САЩ и Италия).

Близо два милиона са вече заразените с COVID-19 по света. Починалите са почти 120 хиляди души. засегнати са 210 страни и територии, като особено сериозно е положението в Eвропа. въпреки това редица правителства започват облекчаване на ограниченията.

В Италия беше преминат символичният праг от 20 хиляди починали. И все пак епидемията в страната показва признаци на забавяне. За последното денонощие са регистрирани 566 смъртни случая, но пациентите в интензивните отделения намаляват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *