Испания с най-малко починали от COVID-19 от седмици

Испания с най-малко починали от COVID-19 от седмици

През изминалото денонощие в Испания са починали 143 души, заразени с новия коронавирус, съобщи днес министерството на здравеопазването на кралството, цитирано от световните агенции, предава БТА.

Този показател е най-ниският от 18 март. На 1 април бяха регистрирани 950 души, загубили живота си след заразяване с Ковид-19. Общият брой на починалите от началото на разпространението на инфекцията вече е 26 621. Броят на заразените е нараснал за 24 часа с 621. Общо потвърдените случаи са 224 390. Излекувани са 136 166 пациенти и този показател е нараснал с 2214 само за един ден.

Испания е сред силно пострадалите страни в света от пандемията. От средата на март в страната действа режим на повишена готовност. Тази мярка дава възможност на властите да ограничат придвижването из цялата страна.

Със спада на разпространението на новия коронавирус в Испания правителството започна постепенно да смекчава ограничителните мерки. От 26 април децата до 14 години вече могат да излизат на разходка веднъж на ден. От 2 май възрастните могат да се разхождат и да се занимават със спорт на открито. За да избегнат големи струпвания, властите въведоха времеви интервали за излизането на разходка. От понеделник ресторантите и кафенетата вече заработиха, но само за доставки по домовете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *