НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Испания отчита спад в броя на новите случаи и починалите

Броят на новите случаи на Ковид-19 и на починалите от заразата в Испания по време на втората вълна на коронавируса в страната продължават да бележат спад, като са регистрирани съответно 12 289 новозаразени и 337 смъртни случая от инфекцията за денонощие, предаде Асошиейтед прес.

Изчисляваният на база 14-дневен период кумулативен брой на случаите на Ковид-19 на 100 000 жители, признат показател за разпространението на пандемията, спадна също вчера до 325 души.

Това е далеч от пика на 9 ноември по време на втората вълна, когато показателят достигна 529 души, и се случва на фона на националните мерки за ограничаване на придвижването и социалните събирания.

Правителството оценява тенденцията като благоприятна, но иска да запази предпазливост, докато не бъде достигнат целевият показател от 25 случая на 100 000 жители.

Общият брой на заразените с Ковид-19 в Испания възлиза на 1,6 милиона души, а починалите от заразата вече са над 44 000, отбелязва АП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *