НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Испания ограничава събиранията по коледните празници до шестима души

Испанският премиер Педро Санчес заяви днес, че правителството му обмисля ограничаване на събиранията за коледните празници до шестима души в опит да се ограничи разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.

„Това не е число, което сме си го измислили“, каза Санчес на пресконференция с италианския си колега Джузепе Конте в Майорка. „Това е брой, който здравните професионалисти и учени ни уверяват, че е достатъчно строг и рестриктивен, за да предотврати поредно увеличение на инфекциите“, добави испанският премиер.

Рестрикциите ще бъдат обсъдени с местните власти, което значи, че все още могат да бъдат направени известни промени.

Някои ръководители на местните здравни власти, включително в Каталуния и Мадрид, подкрепят не толкова строгото ограничение от 10 души за празничните събирания.

Макар в Испания темповете на разпространение на инфекциите да се забавиха през изминалия месец, по общ брой на заразените (почти 1,6 милиона души) страната е на второ място в Западна Европа след Франция.

Броят на починалите от КОВИД-19 се увеличи вчера в Испания с още 537 до общо 43 668 души, което е най-високият денонощен ръст на смъртните случаи по време на втората вълна на пандемията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *