Испания обмисля да позволи на родителите да извеждат децата си навън след Страстната седмица

Испания обмисля да позволи на родителите да извеждат децата си навън след Страстната седмица

Испанското правителство обмисля възможността да позволи на родителите да извеждат децата си навън след Страстната седмица, пише 20 Минутос.

Според медията, ако това бъде одобрено от Министерството на здравеопазването, децата ще могат да излизат на разходка с един от родителите, но само в градини, паркове и зелени площи около домовете си.

Преди няколко дни Шакира и съпругът ѝ Жерар Пике, които имат две деца, поискаха от испанското правителство да обмисли възможността да позволи на родителите да извеждат децата си навън, спазвайки нужната дистанция от останалите.

„Щом е позволено на хората с кучета да излизат навън, трябва да се помисли и за решение, което ще дава право на децата да получат нужната доза витамин D, нужен за тяхното психическо и физическо здраве“, пише звездата.

Жертвите на коронавируса в Испания се увеличиха до 743 за последните 24 часа след четири дни на спад, пише вестник „Ел Паис“.

Властите обаче предупредиха данните да се разглеждат предпазливо, тъй като по време на цялата криза информацията за случаите през уикендите е непълна. Вторниците винаги има някакъв изкуствен скок заради така наречения „уикенд ефект“, тъй като починали от събота и неделя не са добавени към статистиката.

Общият брой на починалите се увеличи от 13 055 до 13 798, повече от 140 510 са заразените, а 43 000 са се излекували, отбелязва Министерството на здравеопазването на Испания. 7069 са в интензивно отделние.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,2 млн. потвърдени случая, а починалите са повече от 67 000. Регистрирани са случаи в 207 държави и територии. Данните на Университет „Джон Хопкинс“ показват над 1,34 млн. случая и близо 75 000 починали в 183 държави, възстановили са се повече от 285 000.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *