Искат оставката на Стойчо Кацаров заради препоръка да не се пътува до Турция, Гърция и Кипър

Искат оставката на Стойчо Кацаров заради препоръка да не се пътува до Турция, Гърция и Кипър

Обединение „Бъдеще за туризма“ /ОБТ/ иска оставката на здравния министър д-р Стойчо Кацаров, съобщиха от организацията.

„Препоръката да не се пътува до Турция, Гърция и Кипър – основни летни дестинации, избрани като че ли на случаен принцип, доведе до хаос, недоверие и отлив на туристи в разгара на сезона“, посочват от организацията на туроператорите и туристическите агенти.

ОБТ ще алармира и търговско-икономическите служби на посолствата на трите държави и ще потърси съдебна отговорност за поредния според организацията удар, нанесен на най-тежко пострадалия от пандемията отрасъл, заради анулирани и предплатени туристически пътувания.

„Настояваме за тази оставка заради недомислените изявления, заради липсата на грижа от страна на настоящото правителство към фирмите, занимаващи се с изходящ туризъм, заради тоталната липса на адекватна кампания за поощряване на българските граждани да се ваксинират“, се посочва още в писмото до служебния премиер Стефан Янев. От ОБТ не разбират защо здравното ведомство препоръчва едни и игнорира други дестинации.

„Оставаме с впечатление, че някой в Министерството на здравеопазването нарочно и целенасочено желае да вреди на бизнеса ни, а в Министерството на туризма никой не се интересува и застъпва за фирмите за изходящ туризъм“, обобщава Димитър Балтов, заместник-председател на Сдружението.