Искате да откажете цигарите? Яжте много патладжан!

Искате да откажете цигарите? Яжте много патладжан!

Зеленчукът патладжан се отглежда като едногодишно растение. Патладжанът е не само много вкусен, но и полезен за здравето зеленчук. Той е източник на сурови влакна, които подобряват процеса на храносмилането и подпомагат изхвърлянето на токсични вещества от човешкия организъм, пише lechebno.com

Фибрите, които се съдържат в лилавия зеленчук, насърчават здравословната функция на червата – омекотяват изпражненията и помагат за предотвратяване на запек.

Поддържа единни нива на кръвната захар чрез забавяне на процеса на храносмилането и усвояването на това, което води до по-бавен и равномерен поток на глюкоза в кръвта. Той помага в борбата с наднорменото тегло. Патладжанът е ниско калорична храна, богата на витамин С и много от съставките му са микроелементи.

Калият, съдържащ се в патладжаните, премахва телесната течност и по този начин помага за изчезването на отоци и нормализиране на кръвното налягане. Искате ли да се откажете от пушенето?! Замяна на цигарите може да е патладжанът. Факт е, че много патладжани съдържат никотинова киселина.

Според съдържанието на веществото, патладжанът е на второ място след тютюна. Въпреки това, за да получите сумата на никотин, равен на една цигара, която пушите, трябва да изядете 60 големи патладжана. Патладжанът е известен още като храна за мозъка.

Силният антиоксидант, който съдържа, предпазва мозъчните клетки от увреждане и от свободните радикали. Също така е в състояние да регулира нивата на желязо в кръвта, за да го направи там, нито повече, нито по-малко. Лилавият му цвят се дължи на наличието на антоцианини – съединения, които имат анти-ракови ефекти. В допълнение, антоцианини помогнат за подобряване на паметта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *