Инсулт прикова за леглото мъжа на Янка Рупкина

Инсулт прикова за леглото мъжа на Янка Рупкина

81-годишната народна певица Янка Рупкина не се страхува от коронавируса, макар да спада към най-рисковата група хора, при които заразата е изключително опасна. Повече фолклорната легенда се притеснявала дали нейният съпруг ще успее да прескочи вируса, защото наскоро го покосил масивен инсулт, след който той бил прикован за леглото.

Рупкина се грижела денонощно за него, но когато дошла епидемията, се притеснила за здравето му. Мислела, че ако стои прекалено много време край него, можело да го зарази. Затова често излизала в района на жилището им, най-вече около столичния площад „Славейков“, и стояла на въздух. Присъствието ѝ не оставало незабелязано от рехавия поток хора по време на карантина. За да повдига духа им в тези трудни времена, Янка обичала да попява. Хора с маски се спирали да я снимат с телефоните си и отминавали, но тя самата не ползвала такава.

„Просто мисля, че Бог ме пази, защото оцелях в една тежка катастрофа и мисля, че пак ще оцелея. Самолетната катастрофа на летище София, с Паша Христова и танцьорите. Така че дано Бог ни пази, както и вас, хората, приятелите. Нужно е да се предпазваме с каквото можем, да пазим близките си, но то се налага човек да излезе“, коментира народната певица.

От 2015-а насам Янка получава пожизнена наградна пенсия от 700 лева като редица други заслужили артисти, музиканти и културни дейци у нас. Гласовитата певица признава, че с болен мъж у дома парите не стигали за нищо, затова продължавала да работи, когато имала възможност. Покрай карантината и тя изгоряла с няколко планувани участия, а за последно пред публика излязла навръх 3 март в Бургас. Имала покани за концерти в чужбина и се надявала скоро вирусът да отмине, за да не изгуби хонорарите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *