Илон Мъск идва в България

„И… да, в крайна сметка май ще дойде. След такава масирана атака по всички фронтове и стотици съобщения – сговорна дружина, планина повдига (Мъск довежда)“, пише министър Димитров

Милиардерът Илон Мъск се очаква да посети Белоградчик на 23 април, пише Vesti.bg. Това става известно от резервация, направена от негови представители от SpaceX в един ресторант, който е в близост да природния феномен „Белоградчишки скали“, съобщи служебният министър на туризма Илин Димитров.

„И… да, в крайна сметка май ще дойде. След такава масирана атака по всички фронтове и стотици съобщения – сговорна дружина, планина повдига (Мъск довежда)“,

пише в профила си във Facebook Димитров и добавя, че „поне знаем, че ще го нахранят добре“.

„Сега остана да се подготвим за пристигането на най-богатия инфлуенсър в света, стига да се осъществи визитата“, гласи още постът на министъра.

В своята публикация министър Димитров дори предлага Белоградчик да бъде домакин на ежегоден Cosplay фестивал.

Вчера Димитров покани Илон Мъск да посети България, чрез Twitter и Facebook, след като най-богатият човек в света сподели и реагира на публикация, изобразяваща природния феномен. Снимката е на крепостта „Калето“ в Белоградчик и е направена от българския фотограф Владислав Терзийски. Тя е заснета с дрон и разкрива уникалността на скалите и историческата крепост, припомнят от БТА.

Белоградчишката крепост и скалите са сред 100-те национални туристически обекти на България. От началото на тази година обектът е посетен от близо 70 000 български и чуждестранни туристи.

 

Previous post След нова гонка на AM „Тракия“: Полицията хвана кола с мигранти
Next post Земетресение с магнитуд 6,2 разтърси Турция, усети се и в България