ИКЕА: Спрете да се пипате в нашите магазини!

ИКЕА: Спрете да се пипате в нашите магазини!

Настоящата пандемична ситуация в света принуждава много магазини на ИКЕА да са затворени. Въпреки това някои обекти все още работят и в тях влизат хора. Според компанията, някои хора се чувстват твърде “комфортно” в нейните магазини.

Заради скандално видео с мастурбираща жена, разпространявано по-бързо и от коронавируса в Ухан през януари т.г., ИКЕА беше принудена да отправи предупреждение: “Спрете да се пипате в нашите магазини!”, разказва “Ню Йорк Поуст”.

Във видеото е заснета полугола жена, която мастурбира, докато е в един от китайските магазини на известната мебелна компания. 2-минутен клип показва жена в оскъдно облекло — само по бяла риза. Тя обикаля различни секции в магазина, преди да седне на стол и да започне да докосва себе си. След това се премества в легло.

“Решително се противопоставяме и осъждаме този вид поведение и незабавно докладвахме този инцидент на полицията в града”, се казва в изявление на ИКЕА, след като видеото разтърси китайските платформи на социалните медии.

Въпреки, че видеото бързо беше изтрито от китайските социални медии, 9 милиона души са успели да го видят.

Не е изключително събитие клиент на компанията да се чувства като у дома си в обектите на мебелния търговец, но този път ИКЕА няма как да го игнорира заради прекомерната гледаемост на скандалното видео.

Мебелнага компания заяви, че ще предприеме “още по-сурови мерки за сигурност” и призова клиентите си да подхождат по цивилизован начин в нейните обекти, съобщи Агенция Франс Прес.

Заснетата дама едва ли е подозирала, че ще стане основен персонаж в подобен международен видеоклип. В Китай “умишлената обществена голота” подлежи на 10-дневно административно задържане. Освен това качването и разпространението на нецензурно съдържание онлайн се наказва с до 15 дни задържане и максимална глоба от 3000 юана (приблизително 425 долара).

Китайски потребители на социалните мрежи предполагат, че клипът е заснет в магазин в провинцията Гуангдонг, тъй като кантонският диалект, който се чува на заден план в клипа, се говори в някои части на Южен Китай. А понеже никой на клипа не носи маска, предполага се, че видеото е заснето преди избухването на епидемията от коронавирус в началото на годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *