НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Изправят пред Темида рекетьори, тормозили завърнал се гурбетчия

Двама казанлъшки бабаити ще застанат пред Темида по обвинение, че в продължение на няколко дни през април м.г. са изнудвали завърнал се от гурбет в Англия жител на близкото село Бузовград.

39-годишният Мирослав Николов и с година по-възрастният му ортак Пламен Добрев бяха задържани след жалба на жертвата на 24 април м.г.след поредна „акция“ на биячите в дома му. При ареста им от тях бяха иззети 2 400 лв и 200 английски паунда в белязани предварително банкноти.

Изнудването е започнало на 17 април, когато Смаил С . бил за пръв път „посетен“ от Николов и Добрев, които отправили недвусмислени заплаха за живота и имуществото си ако не им наброи 20 000 паунда, равняваща се на над 45 бона родни пари. Тормозът продължил близо седмица, като още на два пъти казанлъшките бабаити ходили в жилището на жертвата, където живеели родителите му и завърналата се с него от Англия дъщеря. При „посещенията“ си те успели да получат общо 2 528 лв.

В хода на досъдебното разследване станало ясно, че криминално проявените в миналото казанлъчани получили „поръчка“ за тормоз от британски гражданин, който в известен период имал бизнесотношения с бузовградчанина.

Първоначално наложената мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Николов и Добрев е променена в „парична гаранция“ от по 2 500 лв. Престъпленията, за които са повдигнати обвинения на бабаитите се наказват със затвор от 2 до 8 години .

Предстои казанлъшкият районен съд да насрочи дата за разпоредително заседание по делото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *