Здравният министър: Следващите ваксини пристигат у нас с камиони на „Пфайзер“

Здравният министър: Следващите ваксини пристигат у нас с камиони на „Пфайзер“

Следващите доставки на ваксината срещу Ковид-19 ще пристигнат с фирмени камиони. Това обеща здравният министър Костадин Ангелов.

Няма никакъв проблем с това бусове за хранителни продукти да возят първата партида COVID ваксини у нас, но следващите доставки ще се извършат с хладилни камиони на производителя на препарата „Пфайзер“ и количествата ще отидат директно в специалните фризери на отговорните здравни инспекции в страната.

Това обяви в ефира на БТВ вчера министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

Той отговори на авторите на иронични коментари с кренвиршите, с които бяха брандирани товарните автомобили, доставили първите ваксини срещу коронавируса.

Проф. Ангелов подчерта, че шегите разколебават и докосват страховете на българските граждани. „В този живот остава това, което сме направили, не остават коментарите за това, което сме направили“, отсече проф. Ангелов, като обясни, че термографът е доказал, че не е имало нарушения на температурния режим, освен това кашоните с ваксините са имали сух лед, който да ги поддържа.

Той не пропусна да отбележи, че частни компании помагат и на други правителства, но значително по-голямата доставка в началото на следващата година ще бъде поета от хладилни камиони на производителя на ваксината.

Към момента това е само „Пфайзер“, но в началото на следващата година се очаква да се включи и „Модерна“ със своя продукт.

„Очаквам до края на годината да приключим ваксинационната кампания и да обхванем 70% от българското общество“, обяви Ангелов.

Тази сутрин министърът стана първият българин, ваксинирал се срещу коронавирус на наша територия.

„При мен нито една от очакваните реакции не срещнах, чувствам се изключително добре“, заяви Ангелов, като посочи, че се следи и температурата му последно е била 36,7 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *