Заразени с вируса излъгали, че се прибрали от София до Хасково с такси – пътували с автобус

Заразени с вируса излъгали, че се прибрали от София до Хасково с такси – пътували с автобус

Положителни са PCR тестовете на двете жени на 41 и 42 г. от хасковското село Брягово, които на 1 май се завърнаха с полет от Нидерландия, съобщи bTV. Преди завръщането им те отново са дали положителен тест.

Те са в добро общо състояние, консултирани са с инфекционист от хасковската болница. От Областния кризесен щаб съобщават, че двете жени са излъгали, че са се прибрали с такси от летището до Хасково.

След няколкодневно издирване на шофьора е станало ясно, че те са се прибрали с автобус от столицата до Хасково, а от там до село Брягово с такси.

Положителна проба е дала и 16-годишната дъщеря на семейството от с. Криво поле, което в края на април се прибра от Нидерландия, а майката и синът й бяха приети в болница с диагноза COVID-19.

С потвърдена коронавирусна инфекция е и 67-годишна жена от община Хасково. Тя е пътувала с друг полет, но отново се е завърнала от Нидерландия на 1 май.

Със същия самолет е пътувало и семейството оставено за лечение в Инфекциозна болница в София. Жената е без симптоми и е поставена под 28-дневна домашна карантина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *