Заради изолацията: Сметките за ток – като по Нова година

Заради изолацията: Сметките за ток – като по Нова година

Масово народът изрева от сметките си за ток през април, които достигнаха нивата от януари заради факта, че всички са си по домовете покрай коронавирусната драма. „Последната ми фактура бе за 150 лева. Толкова платих и след Коледа и Нова година, а температурите вече са пролетни“, жали се читател на 24rodopi.com.

Подобни сигнали пристигат масово от жителите на областните градове Кърджали и Смолян.

54% от битовите клиенти на EVN България са потребили до 300 киловатчаса електроенергия през април 2020 г. Това сочи анализът на потреблението в Югоизточна България, съобщиха от електропреносната компания.

Средната стойност на фактурите за всички битови клиенти на EVN България за април 2020 г. е 70,07 лв. с ДДС при средна консумация от 352 kWh. През март 2020 г. средната фактура е била 64,73 лв. с ДДС при средна консумация от 328 kWh oт домакинствата.

„Посочените данни са усреднени и не могат да се отнесат автоматично към отделен случай, тъй като консумацията при всеки клиент е индивидуална. Във всички посочени данни не са включени клиентите, които имат нулево потребление на електроенергия“, посочиха от компанията.

Според ЕВН, високото потребление се дължи както на факта, че голяма част от домакинствата са по домовете си по време на извънредното положение, така и на традиционното повишение на потреблението по време на великденските празници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *