Запалиха „паяк“ в Казанлък, часове преди да тръгне по улиците

Запалиха „паяк“ в Казанлък, часове преди да тръгне по улиците

Специализиран автомобил за репатриране на неправилно паркирани коли по улиците на Казанлък изгоря като факла рано заранта в понеделник, часове преди да заработи по предназначение.

Сигналът за горящия „Мерцедес“ , който бил паркиран насред наказателния паркинг до блок 33 в казанлъшкия жилищен квартал „Изток“ е бил подаден около 04,00 часа, но докато на място пристигнат огнеборците колата е била изгоряла до неузнаваемост, потвърди началникът на РУ „Полиция“ в Града на розите Христо Петров.

На паркинга е имало жива охрана, но пазачът заявил че не е видял да се навъртат съмнителни лица. Работи се основно по версията за умишлен палеж,иззети са записите на охранителните видеокамери в района уточни Петров.

Репатракът е втора употреба, закупен е наскоро от Пловдив, коментира собственичката на „Силвана БГ“ ЕООД Силвия Ройш, която има сключен договор с общината. Договорът е едногодишен и е сключен на 16 юли , в него са описани действия, които е трябвало да бъдат извършвани в светлата част на денонощието без двата почивни дни.Стойността му е в рамките на 69 000 лв без ДДС.

Справка в община Казанлък показва, че репатрирането на коли в града от три години се извършва от частници.През 2017г. в бюджета са влезли 98 929 лв., а през 2018г.- 86 046 лв. От началото на 2019г. до края на месец май, когато е била преустановена дейността постъпилите от „паяка“ средства са били 30 478 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *