Зам.-кмет пребори 2 пъти COVID-19 – ето какво му струва

Зам.-кмет пребори 2 пъти COVID-19 – ето какво му струва

През октомври миналата година, само три месеца след първи положителен тест за коронавирус, зам.-кметът на Русе Енчо Енчев отново дава положителна проба.

Настанен е в болница и за разлика от първия път, когато не е имал симптоми, състоянието му е тежко. Нова ТВ показа историята на един от първите българи, които се заразиха повторно с COVID-19. „За втори път съм повален от коронавирус. Първият път беше през юли. Сегашното усещане е съвсем различно“, сподели Енчо Енчев.

„През лятото разбрах случайно, че съм положителен след изследване в лаборатория. Нямах абсолютно никакви симптоми. С мен под карантина бяха съпругата ми, синът ми и възрастният ми баща. Сега обаче разбрах каква е разликата. При второто ми заразяване ситуацията е различна, болката е различна. Имах висока температура малко над 39 градуса, бях отпаднал и с болка във всички мускули и стави”, разказа той тогава.

Точно четири месеца след тези думи, екип на NOVA намира Енчо Енчев в кабинета му, в добро настроение и в обичайната делова атмосфера. Въпреки че се усмихва, казва, че болестта е променила приоритетите му.

„Докато лежах в болничната стая имах възможност да размисля и тогава почувствах колко кратък е животът. Разбрах колко много неща сме си поставили като задача, които няма да можем да изпълним. Заради това ми се наложи много бързо да приоритизирам нещата и първата ми цел беше да оздравея колкото се може по-бързо и оттам нататък да гледам по-философски на нещата”, казва той.