НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Заключват сърбите за 5 дни вкъщи

Сръбското правителство реши да забрани на гражданите да напускат домовете си от 30 април до 4 май заради епидемията от коронавирус.

Забраната ще влезе в сила в 18 часа местно време на 30 април и ще завърши в 5 часа сутринта в понеделник. Целта на ограниченията е да сведат до минимум контактите между гражданите по време на майските празници.

Подобен дълъг комендантски час имаше и по великденските празници, когато ограниченията продължиха 84 часа.

За сметка на това гражданите на възраст над 65 години, които доскоро изобщо не можеха да излизат от домовете си, ще могат да правят едночасови разходки в интервала от 18 ч. до 1 ч., но на разстояние до 600 м от дома си.

Броят на новорегистрираните заразени с коронавирус в Сърбия през последното денонощие нарасна с 263 до 8042, а починалите от заболяването се увеличиха до 156.

За 24 часа са починали петима души. В болница се намират 3044 души, от които 85 на апарати за изкуствена вентилация. Досега оздравелите са 1182. От началото на епидемията тестове за SARS-CoV-2 са проведени на 64 303 души.

Бяха отменени парламентарните избори, прекъснати са междуградските автобусни и железопътни връзки. От вторник правителството започна постепенно да отваря пазарите и сервизите, бяха възобновени строителните дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *