Завлякоха с пари певицата Гери Турийска

Завлякоха с пари певицата Гери Турийска

Поетесата и певица Гергана Турийска се оплака, че онлайн концертите, които безработните в момента музиканти правят в мрежата ощетяват с пари, пише Lupa.bg.

„Скъпи изпълнители. Напомням ви, че вие лично не можете да се отказвате от правата на своите автори в декларации или договори. Нашите авторски права, не са вашите изпълнителски. Напоследък се наблюдава тревожна тенденция с безплатните онлайн стрийминг концерти.

Първо, защото се връщате във времето на бир-фестове и концерти по градинки. Трябваха ви години, след като безплатната музика спря, за да научите хората да си плащат дори 5 лв, за да ви слушат в клубовете. Спомнете си го!

И второ, защото нарушавате закона, подписвайки ме. На никого не съм давала право да изпълнява мое авторско съдържание, в концерти, които няма да бъдат отчислявани авторски и сродни права. Отговорност носят всички подписали ме. Иначе, браво че вдигате духа на нацията, само не прекалявайте, че току виж на публиката й омръзне да гледа по три концерта на вечер… Също така, на никого, никога не съм разрешавала да дава на музикални телевизии, които карат изпълнителите да подписват декларации за авторски права, подобно разрешение!

BOX TV не би трябвало да въртят мои произведения. Ако забележа друго, ще си потърся обяснение и за това. Ако случайно ми въртите песните- спрете! Благодаря!“, написа в социалната мрежа 35-годишната блондинка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *