Заболелите от COVID-19 в с. Брестовица не са пътували в чужбина

Заболелите от COVID-19 в с. Брестовица не са пътували в чужбина

Четиримата, заболели от коронавирус в ромската махала в село Брестовица, не са пътували в чужбина, съобщи кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов пред NOVA. Те са от две близки семейства и се занимавали с работа на полето. В момента са настанени в болница, където им се оказва лечение.

Ромският медиатор Живко Давидов заяви, че 70-годишен мъж, който е сред заразените в лечебното заведение, е починал, вследствие на съпътстващи заболявания. Кметът на селото Любен Радев обаче отказа да потвърди тази информация. По-късно през деня ще стане ясно какво е състоянието на заболелите с коронавирус.

Вчера бе извършена масова дезинфекция на всички улици в махалата, след решение на общинския кризисен щаб. Бяха раздадени над 500 маски и ръкавици, както и 300 литра дезинфектант. Тествани са 30 контактни лица с двете заразени семейства.

Жителите на ромската махала в с. Брестовица са около 500, като повечето от тях работят в чужбина, а останалите се занимават с обработка на земеделска земя. Само преди седмица се е завърнало едно семейство, препитаващо се извън страната.

Кметът на селото заяви, че ако болните се увеличат, това ще наложи ограничаването на движението на жителите в махалата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *