Журналист: Хората нямат доверие на правителствата за коронавируса

Журналист: Хората нямат доверие на правителствата за коронавируса

В ситуация на криза един обикновен британец би могъл да си каже следното – „правителството два месеца ми казваше, че няма страшно и, че няма нужда да променям ежедневието си“, след което се направи рязък завой, който с времето става все по-рязък и с все по-истерични нотки. Това коментира журналистът Мария Спирова, която от години живее във Великобритания.

В предаването „Преди всички“ тя говори за липсата на доверие към правителството в създалата се криза с коронавируса. Определя това за феномен навсякъде по света, който обаче се неглижира.

„В рамките на този месец и половина, в който се случи всичко това, се създава усещането, че хората, които трябва да взимат решения за общественото здраве и за обществения ред, нямат представа какво вършат“, отбеляза Мария Спирова.

„Защото хората продължават да имат огромна необходимост от обяснение, особено при такива масивни стресове и масивни катастрофи, които се преживяват. И тъй като класическите авторитети вече нямат силата да им обяснят, да речем: „Не сте прави за 5G мрежата, защото тя се базира на вълни, които нямат нищо общо с разпространението на биологична зараза“ – вече имаме проблем. И в този проблем хората се управляват от съвършено различни инстинкти и логика на взимане на решения“, коментира още тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *