Жертвите при инцидента с лифт в Италия вече са 14

Жертвите при инцидента с лифт в Италия вече са 14

Жертвите на инцидента с лифт в Италия вече са 14 и броят им може да продължи да расте, news.bg, позовавайки се на информация на Би Би Си.

Вчера от преминаващата край езерото Лаго Маджоре въжена линия се откъсна кабина с туристи и падна върху стръмен горист склон. Хората са пътували от курортното градче Стреза към връх Мотароне в Алпите, провинция Пиемонт.

От планинската спасителна служба съобщиха, че две пострадали деца – на 5 и на 9 години, са били изпратени с хеликоптер в болницата в Торино. По-късно 9-годишното е починало от тежките травми, получени при падането. Другото дете е с множество фрактури, но е в съзнание. Наложила се е операция.

Точната причина за злополуката засега не е установена. Очевидци съобщават, че металното въже, с помощта на което се придвижват кабините, се е скъсало на около 300 метра от върха.

Лифтът от Стреза до връх Мотароне изкачва пътниците до 1491 метра надморска височина. Пътуването продължава около 20 минути. Кабините са с капацитет 40 души, но засега не е ясно колко хора е имало в авариралата кабина.

Сигналът за трагичния инцидент е подаден в спасителната служба около 12:00 ч. местно време в неделния ден. Пристигналите на място планински спасители са установили, че кабината е силно деформирана. Тя е паднала от около 20 метра височина и се е преобърнала няколко пъти.