Жена роди преждевременно, за да срещне бебето си с тежкоболния му баща

Жена роди преждевременно, за да срещне бебето си с тежкоболния му баща

Даян Олгер от Тексас нарочно роди своето пето дете две седмици по-рано, така че нейният съпруг Марк да има шанса да се срещне с бебето си, преди да почине.

52-годишният Марк Олгер е диагностициран с рак на дебелото черво миналия април. След операция за отстраняване на рака лекарите му назначават шест месеца лечение с превантивна химиотерапия, която обаче сериозно уврежда белите му дробове. През ноември той започва да има проблеми с дишането и до януари се разболява толкова тежко, че се налага да бъде приет в болница. Той научава, че химиотерапевтичното лечение, което е провел, е довело до белодробна фиброза, но семейството е оптимистично настроено, че ще се възстанови.

На 16 януари обаче, точно когато Даян се готви да роди петото дете на двойката, те научават, че състоянието на Марк няма да се подобри и лекарите му дават само пет или шест дни живот.

Последното му желание било да види новороденото бебе, преди да умре, така че Даян решава лекарите планирано да предизвикат раждането на 18 януари. Марк успява да подържи бебето си Савана за 45 минути в деня, в който то се ражда. През следващите няколко дни той успява да я вземе в ръцете си само за минута, преди да изпадне в кома на 21 януари. Марк почива два дни по-късно.

Марк и Даян имат освен Савана деца на петнадесет и тринадесет, на десет и на седем години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *